Over ons

Het idee voor een centrale landelijke herdenkingsbijeenkomst komt uit de Oekraïense gemeenschap van Vital’nya in Utrecht.

Bij Vital’nya, letterlijk huiskamer in het Oekraïens, komen sinds 1 april 2022 ontheemden uit Oekraïne samen om onder elkaar te zijn, lessen te volgen, culturele evenementen bij te wonen en deel te nemen aan groepsgesprekken traumaverwerking. In zomer 2022 is hiervoor stichting Vital’nya opgericht.

Over het logo

De zonnebloem is de nationale bloem van Oekraïne en staat voor veerkracht en voor terugkeer naar huis. In de kern zie je 25 lichtblauwe punten, die staan voor alle regio’s en dus voor Oekraïne als ondeelbaar land. Vervolgens zie je 24 gele punten en twee ringen. De eerste ring heeft 20 punten, de tweede 22. Het geheel staat voor 24-02-2022.

Mede mogelijk gemaakt door

Remember Together 24-2-24 wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Justitie en Veiligheid, Vfonds (Vfonds is het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen), KF Hein Fonds, ASR, VARO Energy, BPD, stichting IMC Goede Doel, vele particuliere donaties en Ondernemerfonds Utrecht via bijdrages uit de trekkingsgebieden Galgenwaard en trekkingsgebieden in het stationsgebied van Utrecht. Dit zijn de trekkingsgebieden Rabobank/De Knoop, Jaarbeurs en Utrecht Centraal. We zijn hen zeer erkentelijk deze bijzondere dag te steunen en mogelijk te maken. 

Speciale dank ook aan onze partners Hogeschool Utrecht en VluchtelingenWerk Nederland met wie wij vele activiteiten zullen organiseren op 24-2-24.